Additionele kosten bij aanschaf van een (nieuwbouw)woning in Spanje

Additionele kosten bij aanschaf van een (nieuwbouw)woning in Spanje

Bij aanschaf van een nieuwbouwwoning is de IVA (BTW) de belasting die u betaalt. Momenteel bedraagt de BTW op nieuwbouwwoningen 10 % en is die ook van toepassing op garages en opslagruimten die u samen met de woning aankoopt. De BTW wordt bij elke betaling rechtstreeks aan de aannemer betaald. Daarnaast is nog belasting verschuldigd, te weten de AJD (een registratiebelasting), die u betaalt wanneer u de verkoopakte in aanwezigheid van een notaris wordt ondertekend. In de regio Valencia bedraagt deze 1,5 % van de waarde van het onroerend goed.

Wanneer u een bestaande woning koopt is de grootste kostenpost de ITP (overdrachtsbelasting). In de regio Valencia bedraagt die momenteel 10%. U betaalt deze belasting op het moment dat u de verkoopakte ondertekent.

Naast deze belastingen heeft u te maken met kosten van de notaris, de griffier en de advocaat. Wij rekenen veiligheidshalve met ongeveer 13% extra kosten ten opzichte van de koopprijs van het onroerend goed. Wanneer u een hypotheeklening aanvraagt, moet u ook rekening houden met de extra kosten voor de aanvraag van de hypotheek. Houd rekening met 1-2 %, afhankelijk van de onderhandelingen met de bank.

EPICvillas, zorgeloos investeren in Benissa, Calpe en Moraira

Hieronder ziet u een voorbeeld van de verdeling van de kosten voor een nieuwbouwwoning en een bestaande woning van 200.000 euro (zonder bankfinanciering).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Compare