Een vakantiehuis met 2 of 3 slaapkamers kopen?

Een vakantiehuis met 2 of 3 slaapkamers kopen?

Veel mensen die een vakantiehuis willen kopen vragen zich af of ze een huis moeten kiezen met 2 of 3 slaapkamers. Het hangt ervan af wat het doel is van de woning: voor eigen gebruik of om te verhuren.

Vakantiehuis kopen voor eigen gebruik

Koop je een tweede woning voor eigen gebruik, om er (hoofdzakelijk) zelf te verblijven? Denk dan na over wat je zelf wil en nodig hebt. Vaak kopen mensen een huis met 3 slaapkamers terwijl hun budget het niet echt toelaat. In veel gevallen blijkt ook dat de derde slaapkamer maar een paar keer per jaar gebruikt wordt als logeerkamer. Dat is zonde; in dat geval is het beter om te kiezen voor een woning met 2 slaapkamers en om voor logées een extra pand te huren. Op die manier kan je ook genieten van je privacy. Het is wel een goed idee om je terras in te richten voor een grote groep, bijvoorbeeld met een ruime tafel. Zo kunnen jullie samen eten en genieten van momenten met z’n allen. 

Vakantiehuis kopen om te verhuren

Ben je van plan om je vakantiehuis te verhuren? Dan is het verstandig om te kiezen voor een vakantiehuis met 3 slaapkamers. De meeste huurders zijn op zoek naar 3 slaapkamers want ze willen evenveel comfort als thuis. Zo zijn er aparte slaapkamer voor eventuele kinderen en is de situatie gelijk aan thuis. Bovendien is het aangenaam voor huurders om over voldoende ruimte te beschikken in hun vakantiehuis, zeker als het warm is.

Conclusie: Als je een vakantiehuis koopt voor eigen gebruik, is een woning met twee slaapkamers een goede keuze. Met het oog op verhuur kies je beter voor een vakantiehuis met 3 slaapkamers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Compare