Een villa kopen in Moraira of omgeving, 5 tips

Een villa kopen in Moraira of omgeving, 5 tips

Droomt u van een appartement of huis in Costa Blanca Noord maar weet u niet goed waar te beginnen? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Stap 1: in welke gebied of plaats wilt u een vakantiewoning kopen?
De eerste vraag die u zich moet stellen is: waar in de omgeving voel ik me thuis en zal ik gelukkig zijn? Het is natuurlijk belangrijk dat u een woning koopt die u mooi vindt. Maar de locatie en de omgeving zijn doorslaggevend om u er thuis te voelen. Verzamel eerst voldoende informatie over de verschillende mogelijkheden in het gebied. Dan kunt u gerichter beginnen aan uw zoektocht naar een woning. Wij kunnen u extra informatie geven over de verschillende wijken en gebieden.

Stap 2: waar geniet u van in Spanje?
Hoe denkt u dat uw ideale dag in Spanje eruitziet? Op basis daarvan kunt u op zoek gaan een woning en ligging die bij u past. Gaat u ’s morgens graag een koffie drinken in een strandbar, met uw voeten in het zand? Dan koopt u best een appartement op wandel- of fietsafstand van de zee. Lijkt het u wel wat om te wonen op een berghelling, met een groot terras een een fantastisch zicht op zee? Dan zal u zich meer thuis voelen in een villa dat een klein beetje van de kust af ligt.

Stap 3: bepaal de kostprijs
Het is belangrijk om uw budget op voorhand goed te bepalen zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. Bij de aankoopprijs komen enkele extra kosten kijken:

Nieuwbouw: bovenop de aankoopprijs komt er 10% BTW (IVA). Er kunnen ook nog financieringskosten en advocaatkosten bijkomen.
Bestaande woning: hou rekening met overdrachtskosten en verkoopkosten (ITP). Die zijn 10%. Er komen ook nog kosten bij van een advocaat en notaris plus enkele taxen. Zo komt u op ongeveer 13% bijkomende kosten.


Stap 4: op zoek naar uw droomhuis in Spanje
Zodra de kaders bekend zijn, ga dan eens enkele dagen een aantal mogelijke woningen bekijken. Eventueel kunt u zich door ons laten begeleiden.

Stap 5: reserveren, kopen en genieten maar
Uw droomwoning gevonden? Dan is het belangrijk om het zo snel mogelijk van de markt te halen, zodat u zeker bent dat u het kunt kopen. Hiervoor dient u zo snel mogelijk de reserveringsovereenkomst te tekenen. Hierin wordt onder andere vermeld wie de koper en de verkoper zijn, wat er gekocht wordt, voor welke prijs en de periode waarvoor het pand gereserveerd wordt. U moet een reservatiesom betalen die schommelt tussen 3.000€ en 6.000€. Wanneer dit bedrag op de rekening staat van de projectontwikkelaar (nieuwbouw) of de advocaat (bestaande woning) is de reservering in orde. De reservatieperiode duurt meestal 1 maand. Binnen die periode wordt het koopcontract ondertekend, waarin de betalingsvoorwaarden staan. Na 30 dagen betaalt u doorgaans 10% tot 40% van het aankoopbedrag, afhankelijk van bestaande bouw of nieuwbouw. De rest wordt betaald bij de ondertekening van de akte. Het is verstandig om van bij het begin een gestor of advocaat in te schakelen en hem/haar een volmacht te geven. De advocaat regelt dan in uw naam alles wat nodig is om de woning te kopen. Zo hoeft u hier zelf niet mee bezig te zijn. Daarna moet u enkel nog de akte tekenen en de sleutels van uw Spaanse woning in ontvangst nemen. En dan is het tijd om heerlijk te genieten in Spanje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Compare