Benissa Costa

Waarom een huis kopen in Benissa Costa?

Een bijzonder stukje aan de Costa Blanca is het populaire gebied Benissa Costa. Het stadje Benissa zelf ligt ongeveer 6 kilometer landinwaarts. Benissa Costa is zeer gunstig gelegen, pal tussen de vissersdorpjes Moraira en Calpe aan de kust. De toeristische plaats Calpe is gekenmerkt door de Penon Ifach en het dorpje Moraira staat bekend om zijn idyllische haven en gezellige strand Platja de l’Ampolla. De overgang van Benissa Costa naar Moraira gaat geruisloos. Een bekend kenmerk van de grensovergang is supermarkt Pepe la Sal aan de kustweg.

Huizen te koop in Benissa Costa

Het gebied biedt prachtige klif wandelingen, zandstranden, ruige baaien en kleine baaien. Het landschap is magisch: dramatische kliffen tegen een achtergrond van nog meer indrukwekkende bergen. Vanaf de kustweg is er een mooi uitzicht op de baaien met schitterende rotspartijen. Langs deze weg zijn vele kleine strandjes te vinden zoals Cala Fustera en Cala Baladrar. Hier treft u alleen prachtige villa’s langs de kust met grote palmbomen en de mooiste stranden met heerlijke restaurantjes. Net als Moraira beschikt Benissa Costa over dezelfde wonderschone urbanisaties met prachtige Spaanse villa’s. Maar ook voor liefhebbers van een moderne villa is hier inmiddels een begin gemaakt. Bestaande woningen worden totaal gerenoveerd tot moderne hedendaagse villa’s.

De volwassen en volgroeide urbanisaties liggen verscholen achter de kustweg. Montemar, Fanadix, Los Almendros en Baladrar zijn voorbeelden van urbanisaties met geweldig uitzicht op de Middellandse Zee waar iedereen met het verlangen naar een Spaanse villa zijn droomhuis kan vinden. Het gebied is gelegen op 80 km afstand van de luchthaven Alicante en 130 km afstand van de luchthaven Valencia, voor dagtrips zijn deze steden Alicante en Valencia echt een aanrader. In Benidorm (ca. 35 km) zijn de attractieparken Aqualandia (waterglijbanen), Terra Mitica (themapark), en Mundomar (dolfinarium). In de nabije omgeving kunt u dorpen bezoeken als Javea (met bijv. zandstrand Arenal), Denia (gezellig winkelen, jachthaven), en Calpe (zandstrand, boulevard, Peñon de Ifach).

Huizen te koop in Benissa Costa

    Compare