Moraira

Waarom een huis kopen in Moraira?

De oude vissersplaats Moraira is één van de leukste plaatsen aan de Costa Blanca in Spanje. Moraira vormt één gemeente samen met het in het binnenland gelegen Teulada. Waar Teulada een vrij stil dorp is waar vooral mensen wonen die leven van de agrarische sector, zo levendig is het vissersdorp Moraira. Dit dorp biedt vrijwel alles wat je nodig hebt voor een aangename vakantie, zonder dat het supertoeristisch aandoet. Het centrum van Moraira is gesitueerd rondom de mondaine jachthaven en bestaat uit ongeveer twintig straten die vooral gevuld zijn met restaurants, bars, winkels, makelaars en wooncomplexen van maximaal 4 tot 5 verdiepingen hoog. De straten zijn deels alleen toegankelijk voor voetgangers, wat ten goede komt aan de sfeer van het centrum. Wie door Moraira loopt voelt dat de sfeer hier gemoedelijker is dan in grotere plaatsen in de omgeving.

Huizen te koop in Moraira

Voor strandliefhebbers zijn er een viertal stranden, waarvan Platja de l’Ampolla het hoofdstrand van Moraira is. Dit zandstrand is een gezellig familiestrand dat zeer geschikt is voor jongere kinderen.

Net buiten het dorp langs de kustweg naar Calpe ligt supermarkt Pepe la Sal. Deze winkel heeft een assortiment van ongeveer 22.000 producten, waarvan een redelijk deel uit Engeland, Duitsland maar ook Nederland geïmporteerd wordt.

Huizen te koop in Moraira

Atravea, het Duitse agentschap voor vakanties, dat deel uitmaakt van de TUI Travel PLC, Internationaal Toeristisch Consortium, heeft in 2020 Moraira gekozen als de beste plaats om in Spanje van een vakantie te genieten. De keuze van Moraira was zelfs voor de Duitsers een grote verrassing, al waren alle vakantiegangers verantwoordelijk voor die keuze, want volgens hen bood Moraira nu precies die ideale combinatie van rust en kwaliteit. Deze parel aan de Costa Blanca, die administratief deel uitmaakt van Teulada, behaalde een gemiddelde van 4.61 punten op het blog van Atreveo. Moraira, in de jaren ’80 nog een klein vissersdorpje, is ondertussen uitgegroeid tot een mondaine badplaats, niet groot maar met alle faciliteiten en vooral heel rustig gelegen aan de voet van de Gouden Kaap, de Cap d’Or. Het strand, de vele restaurants en bars, de grote haven, de wandelpromenade, het enorme parkeerterrein, de grote weekmarkt, de aangeduide natuurwandelingen, de mogelijkheden tot watersport… de combinatie van dit alles was voor de klanten van Atrevea reden om voor Moraira kiezen.

Video Moraira Costa Blanca

    Compare