Costa Blanca

Waarom een huis kopen aan de Costa Blanca?

De Costa Blanca (Spaans voor witte kust) is te vinden in het zuidoosten van Spanje tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada en heeft een kustlengte van 244 kilometer met veel zandstranden. Het totaalaantal stranden is 74. Over de oorsprong van de naam gaan meerdere verhalen de ronde. Het meest verteld is het verhaal dat de Costa Blanca vernoemd is naar het landschap, dat vroeger door de amandelbomen wit en roze kleurde. Een door de reiswereld veel gebruikt verhaal is dat de Costa Blanca een verwijzing is naar de witte stranden die aan deze kust zouden liggen. Echter kan dat de reden niet zijn, want de stranden aan de Costa Blanca zijn goudgeel. Voor piloten zagen de stranden er wel wit uit vanuit de lucht als ze aankwamen op Alicante airport en het was tegelijkertijd een goede commerciële slogan.

De regio Costa Blanca, met als grote stad Alicante, heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen uit binnen- en buitenland. Naar schatting ontvangt de Costa Blanca per jaar ongeveer vier miljoen bezoekers uit het buitenland. Daar bovenop komt ook nog eens een kleine miljoen bezoekers uit Spanje zelf. Zo zijn er aardig wat welgestelde mensen uit Madrid en andere Spaanse steden die een tweede woning hebben aan de Costa Blanca. Als je door de regio rijdt dan zie je ook een enorme hoeveelheid aan villa’s. Deze staan niet alleen in de directe nabijheid van de kust, maar ook kilometers landinwaarts. Dankzij het bergachtige landschap zijn er veel plekken die een uitzicht op de zee hebben.

Het mooie aan de Costa Blanca is dat je je in een druk vakantiegebied bevindt, maar je niet persé in de drukte hoeft te begeven. De vele vakantiewoningen die te vinden zijn buiten de drukke stadskernen en dorpen zorgen ervoor dat je heerlijk enkele weken tot rust kunt komen. Wil je de drukte toch opzoeken dan kan dat natuurlijk wel. Als één van de weinige regio’s op het Europese vasteland is de Costa Blanca ook in de wintermaanden in trek. De Costa Blanca trekt in het winterseizoen vooral overwinteraars aan. De meeste bezoekers komen uit West-Europa en verblijven gedurende meerdere weken tot enkele maanden aan de Costa Blanca. Het weer is het gehele jaar door heerlijk.

Een verblijf aan de Costa Blanca betekent ook genieten op culinair gebied. Gelukkig zijn er genoeg plekken te vinden waar je heerlijk kunt eten. Net als elders in Spanje waar veel toeristen komen zijn tapas hier getransformeerd van borrelhapjes tot een vorm van maaltijd. Een ander gerecht dat je hier uitstekend kunt eten is paella. Dit is een rijstgerecht dat haar oorsprong vindt in de stad Valencia. Een goed paellarestaurant biedt vaak meerdere varianten aan, inclusief de typische zwarte paella.

Video Costa Blanca

    Compare