Alicante

Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Alicante. De ruim driehonderdduizend inwoners tellende stad is na Valencia de grootste stad van de Costa Blanca. Alicante vormt een leuke mix van het dagelijks leven in de autonome regio Valencia vermengd met toerisme.

Met de Explanada España heeft Alicante een wandelboulevard waar de Ramblas in Barcelona een puntje aan kan zuigen, het strand behoort tot de beste uit de regio en de stad heeft een geweldig uitgaansleven. Komt nog eens bij dat Alicante van alle steden in Europa misschien wel één van de beste klimaten kent. Regen komt in de zomer amper voor en zelfs in de wintermaanden is het vaak nog aangenaam genoeg om overdag op een terrasje te genieten van wijn en tapas. In Alicante kun je je echt wel een paar dagen heel goed vermaken.

Een heel bijzondere periode om de stad te bezoeken is eind juni tijdens de Les Fogueres De Sant Joan. Een periode waarin de stad de start van de zomer viert met een folklore parade en vuurwerkshows. De luchthaven van Alicante is goed bereikbaar vanuit Nederland. Er zijn meerdere maatschappijen die vliegen op luchthaven Alicante Elche met de originele naam El Altet.

Video Alicante

    Compare