Calpe

Waarom een huis kopen in Calpe?

De plaats Calpe, door Spanjaarden meestal Calp genoemd, is van oorsprong een klein vissersdorp waar helaas weinig meer van over is. In deze plaats tref je tegenwoordig veel hotels en appartementencomplexen. Het oude centrum heeft gelukkig zijn idyllische waarde behouden. De oude binnenstad en de wijk El Arrabal worden gekenmerkt door smalle straatjes en steegjes. Hier vind je nog stukken van de oude stadswallen, leuke restaurants en een archeologisch museum.

Huizen te koop in Calpe

Komende vanuit Moraira is de kenmerkende rots Penon Ifach al van verre te zien. Deze 332 meter hoge rots is meteen het hoogtepunt van Calpe, zowel letterlijk als figuurlijk. De steile krijtrots die je kunt beklimmen is een natuurgebied dat je en prachtig uitzicht geeft op Calpe en de nabijgelegen kuststreek. Naast de Penon ligt de jachthaven met een aantal grote restaurants en vind je er ook de grote visafslag. Vooral aan het einde van de week als de visboten terug komen is het een zeer leuk schouwspel om naar te kijken. Salinas de Calp is het vogelparadijs. Dit moerasgebied is een broedplaats voor vele vogels. Er zijn 173 vogelsoorten gezien, waarvan de flamingo de meest bekende is. Toeristen uit heel Europa komen er om vogels te kijken.

De grote en vrij brede zandstranden van Calpe zijn druk bezocht en geschikt voor jong en oud. Het strand loopt vrij geleidelijk af in zee waardoor het ook voor gezinnen met kleine kinderen zeer geschikt is. Calpe heeft veel voorzieningen en zijn ook de grote supermarkten gevestigd voor de dagelijkse boodschappen.

Huizen te koop in Calpe

Video Calpe Costa Blanca

    Compare