Valencia

Met een kleine 800.000 inwoners is deze stad vele malen groter dan Alicante. Valencia wordt vaak bezocht als stedentrip. Het weer in Valencia is het gehele jaar aangenaam en de mensen zijn er erg vriendelijk en behulpzaam. De Valencianen zijn trots op hun stad, Valencia is de op vier na grootste stad van Spanje.

Valencia heeft schitterende stranden, een heerlijk klimaat, veel musea, je kunt er heerlijk eten en shoppen. Voor degene die van winkelen houdt is Valencia bij uitstek de stad waar je je hart kunt ophalen. Er zijn vele (overdekte) winkelcentra gevestigd, maar Valencia heeft ook vele leuke straatjes met hippe boetiekjes waar van alles te koop is. Ook de grotere ketens zoals Mango, Zara en de Bershka zijn natuurlijk ruimschoots vertegenwoordigd in het centrum. Elke zondagochtend wordt een bijzondere markt gehouden op de Plaza Redonda. Veel mensen bezoeken ook het architectonisch wonder la Ciudad de las Artes y las Ciencias, de Stad van Kunst en Wetenschap. Met de bouw hiervan werd in 1989 begonnen. Het laatste gebouw was in 2009 klaar.

Veel mensen zullen Valencia kennen van Las Fallas het grote feest welke ieder jaar wordt georganiseerd van 15 t/m 19 maart in Valencia. Las Fallas is het grootste feest van Valencia en dit spektakel trekt ieder jaar vele duizenden bezoekers naar de stad, welke vanaf 8 uur in de ochtend kunnen genieten van de praalwagens, fallera’s en mascleta. Aan het einde van Las Fallas worden de praalwagens in brand gestoken. De luchthaven van Valencia is goed bereikbaar vanuit Nederland. Er zijn meerdere maatschappijen die vliegen op luchthaven Valencia in de plaats Manises.

Video Valencia

    Compare