Hoe financier ik mijn Spaanse droomvilla?

Hoe financier ik mijn Spaanse droomvilla?

Een mooie droomvilla gezien? Dan reist de vraag hoe ga ik die droom financieren. In veel gevallen wordt de Spaanse droom betaald vanuit spaartegoed of een een financiering op de eerste woning in Nederland. Er zijn ook (beperkte) mogelijkheden om als resident een hypotheek af te sluiten in Spanje. Dan gelden veelal onderstaande basis uitgangspunten:

  • Nieuwbouw, alleen hypotheek mogelijk als woning gereed is
  • Maximaal 35% van netto inkomen aan hypotheeklast (inclusief hypotheek eerste woning Nederland)
  • Maximaal 60% (soms 70%) van de waarde of aankoopprijs (laagste bedrag geldt)
  • Duur van hypotheek tot maximaal 75 jaar
  • Alleen annuïteiten hypotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Compare