Moraira

De oude vissersplaats Moraira is één van de leukste plaatsen aan de Costa Blanca in Spanje. Moraira vormt één gemeente samen met het in het binnenland gelegen Teulada. Waar Teulada een vrij stil dorp is waar vooral mensen wonen die leven van de agrarische sector, zo levendig is het vissersdorp Moraira. Dit dorp biedt vrijwel alles wat je nodig hebt voor een aangename vakantie, zonder dat het supertoeristisch aandoet. Het centrum van Moraira is gesitueerd rondom de mondaine jachthaven en bestaat uit ongeveer twintig straten die vooral gevuld zijn met restaurants, bars, winkels, makelaars en wooncomplexen van maximaal 4 tot 5 verdiepingen hoog. De straten zijn deels alleen toegankelijk voor voetgangers, wat ten goede komt aan de sfeer van het centrum. Wie door Moraira loopt voelt dat de sfeer hier gemoedelijker is dan in grotere plaatsen in de omgeving.

Voor strandliefhebbers zijn er een viertal stranden, waarvan Platja de l’Ampolla het hoofdstrand van Moraira is. Dit zandstrand is een gezellig familiestrand dat zeer geschikt is voor jongere kinderen.

Net buiten het dorp langs de kustweg naar Calpe ligt supermarkt Pepe la Sal. Deze winkel heeft een assortiment van ongeveer 22.000 producten, waarvan een redelijk deel uit Engeland, Duitsland maar ook Nederland geïmporteerd wordt.

Aanbod woningaanbod Moraira

Compare